lauantai 25. tammikuuta 2014

Kimmo Pälikkö: Taustaa kirjasarja

KIMMO PÄLIKKÖ
Taidegraafikko, tietokirjailija
Kimmo Pälikkö (1938) on syntynyt Helsingissä. Opiskellut mm. Työväenopistossa, Vapaassa Taidekoulussa ja Taideteollisessa Korkeakoulussa.

Maalannut Helsinki-aiheita vuodesta 1965.
Katoavaa kaupunkia -taidenäyttelyitä Päliköllä on ollut vuodesta 1970.
Muotokuvanäyttely v.1977.

Tauluista tehty 2011 mennessä yli 1400 erilaista korttia, joista on painettu postikortteja yli 86 miljoonaa kappaletta.

Katso taidemaalari Kimmo Pälikön koko esittely KP-ART linkissä
Kyllä, luit oikein - 86 miljoonaa kappaletta!

2000-luvulla Pälikkö on kirjoittanut oman alansa ohella kehitysoppia arvostelevia teoksia kreationismin linjoilla. Ne ovat sisällöltään painavia ja lukijalle siksi aika vaativia - ehkä kirjat eivät siksi ole kovin yleisesti tunnettuja?

Näin niitä esitelllään verkossa:

Kimmo Pälikön Taustaa- kirjasarja
Taustaa-kirjat kritisoivat kehitysoppia ja sen pohjana olevia epäselviä faktoja. Taustaa-sarjassa on tällä hetkellä kaksi kirjaa (sic! p.o. kolme), joiden digitaalisia versioita pääset lukemaan näillä verkkosivuilla. Lisäksi sarjaa täydentävät liitteet ja e-kortit, joita voi ladata ilmaiseksi. Näitä kaikkia pääset lukemaan ylälaidan linkkejä painamalla.
KP-ART

Taustaa1 - Tekijänoikeudesta maailmaan
Artikkelit on julkaistu myös Luterilainen-lehdessä (10 numeroa / v.)
Kirjan ensimmäinen osa; Taustaa, kertoo artikkeleissaan kehitysoppia verhoavista uskomuksista, tieteen nimissä tehdyistä huijauksista ja yleiseen tietoon toimitetuista puolitotuuksista. Merkittävintä "tavallisen lukijan" kannalta on se, mitä kaikkea jätetään kertomatta, jotta usko kehitysoppiin säilyisi.

Kirjan artikkelit valottavat myös sitä, kuinka nuoret Suomen kouluissa pakotetaan omaksumaan kehitysopin virheelliset uskomukset tieteellisinä totuuksina.

Kirjan toinen osa, Raamattu ja luominen, käsittelee sitä, miten Raamatun ilmoitus ottaa kantaa maailman ja elollisen luonnon syntyyn ja ylläpitoon.
KP-ART
Samalla tavoin sivuilta löytyvät sarjan muiden osien napakat esittelyt sekä linkit, joista kirjat voi lukea verkosta PDF muodossa.


Matti Leisolan esipuhe - yhteenveto
Alfred Wegenerin kerrotaan Raamatun perusteella ryhtyneen kehittämään mannerlaattojen liikkeitä käsittelevää teoriaansa. Ajatusta pidettiin aluksi täysin naurettavana, mutta mannerlaattojen liikettä ja alkumannerta pidetään nykyisin selviönä. Raamattu kertoo Maata kohdanneesta vedenpaisumuksesta ja väittää myös ihmisten tietävän tästä tuhotulvasta: Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että… silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen (II Piet. 3:5,6). Ajatusta koko Maata peittäneestä vedenpaisumuksesta pidetään nykyisin taruna, mutta jos se on totta, on Maan ja ihmisen historia tulkittava kokonaan uudesta näkökulmasta. Jos vedenpaisumus on totta, pitäisi siitä olla historia- ja perimätietoa ja ennen kaikkea merkkejä maapallolla. Tämä on Pälikön kirjan välittämä mielenkiintoinen ja hyvin perusteltu näkökulma.

Espoossa 20.7.2012
Matti Leisola
Professori
Aalto-yliopisto
KP-ART

Kommenttejani

1. Pidän suuressa arvossa, että kirjat ovat luettavissa verkossa ilmaiseksi - se antaa hyvän todistuksen, ettei tässä olla maallisen mammonan takia liikkeellä.

2. Pälikkö edustaa 6k kreationismia: hänellä on luja usko siihen, että maailmankaikkeus on luotu 4000 eKr. kuten pyhän Raamatun sukutauluista on laskettu.

3. ID gurumme professori Matti Leisola on kirjoittanut Kimmo Pälikön Taustaa-sarjan kolmanteen kirjaan "Alusta viimeiseen aikaan" esipuheen antaen sen ajatuksille arvovaltaisen ja varauksettoman tukensa..

4. Kirjoissa on mukana artikkeleita, joita on julkaistu Suomen Tunnustuksellisen Luterilaisen Kirkon web sivuilla. On merkittävää, että SLTK näin antaa Pälikön opetukselle hyväksymisensä ja siunauksensa. Markku Särelä onkin itse kirjoittanut sarjan ensimmäiseen osaan luvut Raamattu ja luominen sekä Raamatun alkulukujen merkitys kristilliselle opille. Pälikön esiintuomat ajatukset evoluutiosta ja maailman iästä ym saavat näin tien puhtainta luterilaisuutta puolustavaan kirkkokuntaan kuuluvien kristittyjen sydämiin antaen niille oikean opin ja hengellisen luotettavuuden sinetin.

5. Pälikön Taustaa-kirjasarja nojaa aineistoon, jota amerikkalaiseen Raamattu-fundamentalismiin sitoutuneet Creation Ministries International ja Answers from Genesis tuottavat ja jollaista www.luominen.fi sivut markkoinoivat.


6 kommenttia:

  1. "Matti Leisolan esipuhe - yhteenveto..:"
    Kun puhutaan Leisolasta, niin taas minulla sekoavat termit kreationismi ja ID ihan tyytentykkänään kuin puurot ja vellit. Leisolahan on kreationisti, mutta ottaa lyömäaseekseen puhtaasti ID:n keinot puolustaessaan kreationismia. Liekö tämä kotimainen ominaisuus, vaiko ympäri maapalloa, että nämä todellakin kulkevat aina käsikädessä?
    Emeritusprofessorin elämäntyö on huikea ja menestyksellinen ihan kansainvälisestikin ajatellen.
    Tästä huolimatta kaikki sekoilut ID:n puolella ovat menneet metsään. Ei nyt puhuta ligniineistä eikä muistakaan hänen esiintuomista kreationistista asioista, missä on vedottu ID:iin kreationismin puolesta. Sitten kun se ensimmäinen vertaisarvioitu tieteellinen tutkimustulos ID-sisällöllä julkaistaan, niin johan muuttuu tieteiden tekeminen maailmassa.
    Sitä odotellessa voidaan miettiä hänen tätä voimakasta tarvetta tai halua kaivaa tieteellisiä näkökohtia, mihin saisi todellisuuspohjaa Jumalaan nojaamalla. Tämä blogi toivottavasti valottaa asiaa meille kaikille laajempaa ymmärtämistä varten.
    Tunnetusti, itse olen perin skeptinen moisille yrityksille.
    Ettei silti jotain hyvääkin olisi löydettävissä kotokutoisesta kreationismista tieteellisellä puolella. Luulen, että kiihkoateistinen evoluutiouskovaisten tiedeporukka kaivamalla kaivelee näistä väittämistä sitä lopullisempaa totuutta irti ja näin asioiden ollessa tiede kehittyy tältäkin osin.
    Olisi kai epäkorrektia kutsua tieteentekijää valehtelijaksi, mutta näin se vaan aina käy. Valehtelu sanan voi mainiosti korvata myos sanoilla: asioiden kertomatta jättäminen, asioiden huomioon ottamatta jättäminen, kokototuuden kertomatta jättäminen ymsyms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taiteilija Pälikön kiinnostuksen ja ajatuksenjuoksun ymmärrän. Mutta en ymmärrä Leisolan täysin kritiikitöntä suhtautumista - eikö näin tärkeässä asiassa pitäisi osoittaa samaa tai parempaa arvostelukykyä kuin tieteentekemisessä?

      Poista
    2. Taiteilija Pälikön olen, ainakin ennen näitä blogejasi, kategorioinut täysin samaan kastiin Reinikaisen kanssa.
      Harmitonta uskomista omaan asiaansa. Kummallakin on silti väkevät aseet käytössään. Internet ja media ja kirjapainot. Näin virheellinenkin sanoma leviää niitä halukkaasti vastaanottavissa piireissä. Pekan auktoriteetti lienee rajusti silti vahvempi kuin Pälikön.
      Tuontuosta törmää totuusväittämiin: koska se on tullut lääkäriltä.
      Leisola on toki kertaluokkaa vakavammin otettava argumentoija ja kuitenkin hänenkin kreationismiin nojaavat näkemykset ID:iin perustuen ovat kaikki kaatuneet, niin Pekan ajatukset ovat lähinnä huvittavia ja yksiainutkaan ei kestäisi päivänvaloa. Olen joskus katsellut Tv-seiskaa ja täytyy myöntää, että on Pekka todella hyvä puhuja. En suinkaan tuomitsisi niitä kuuntelijoita.
      -
      Uskomistarpeeseen on oltava syynsä.
      -
      En vieläkään sano Leisolaa valehtelijaksi, mutta hän ei kerro koko totuutta tutkimuskohteena olevista asioista. Mainitsinkin jo joskus aiemmin: että eikö ne silti kaikki pikkuisen huijjaa uskonsa puolesta.
      Liekö se oikeutettua tai ei ja totta on sekin , että emme naturalistisella metodologialla ehkä (ei) koskaan saavuteta todellista totuutta.

      Poista
  2. Olen juuri lukemassa Matti Leisolan kirjaa Evoluution ihmemaassa. Olin kyllä lukenut sen sattuneesta syystä jo käsikirjoitusvaiheessakin, mutta tartuin uudelleen, kun kreationistit sitä kovasti eri yhteyksissä tyrkyttävät. Paljon olis professorille huomautettavaa, mutta yksi ei-biologin kysymys on tämä: Miksi Leisola taistelee kirjassaan normaaleja iänmäärityksiä vastaan, kun hän ei ilmeisesti varsinaisesti katso edustavansa 6000-vuotista maailmaa (tai ehkä yrittää sitä puolustaakin). Nimittäin jos maailma on olennaisesti vanhempi, miksi siinä tapauksessa ylipäätään täytyy heittää varjo esim. fossiilien ajoitukselle. Kirjasta tulee vaikutelma, että se on epätoivoinen yritys kaataa normaali luonnontiede ja osoittaa, kuinka monta tutkijaa maailmassa on asettanut joitain kysymysmerkkejä evoluutioteorialle - ikään kuin mikään teoria luonnontieteissä ei olisi sellainen, josta on tutkijoilla mitä erilaisimpia käsityksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "...Kirjasta tulee vaikutelma, että se on epätoivoinen yritys kaataa normaali luonnontiede ja osoittaa, kuinka monta tutkijaa maailmassa on asettanut joitain kysymysmerkkejä evoluutioteorialle..."
      Tämä on ehkä se ainut mikä jää aseeksi taistella väärinoppineita vastaan.
      Runsaastioppineiden luetteleminen kysymysmerkkien asettelijoiksi ei todista mitään, koska jos yksikin olisi asettanut oikean kysymysmerkin, niin koko evoluutioteoria olisi jo romahtanut ja romahduttaja olisi ehkä jopa Nobelisti.
      -
      Tuntenet jopa Puolimatkan ja hän kietoo filosofisiin määritelmiin koko olevaisuutemme merkityksen ja ymmärtämiskyvyn. Mielestäni hän tähän nojaten kyseenalaistaa havaitun biologisen flooran ja faunan muutokset aikain saatossa ja vetää esiin jumalakortin. - Vaikkakin niin fiksusti, ettei sitä monet edes huomaa.
      Itse en kestäisi Tapsan kanssa keskustelussa varmaan puolta minuuttia kauempaa - senverran kova puhuja arvattavasti olisi.
      Agnostinen ei sitä jumalakorttia sensijaan suoraan tyrmäisikään ja jossain (toisessa) osiossa piti Hannulle sanoa, että eikö se Adamin ja Evan olemus voisi olla jossakin tietoisuuden syntymisen tienoilla.

      Poista
    2. Kerberos sanoi: "Agnostinen ei sitä jumalakorttia sensijaan suoraan tyrmäisikään ja jossain (toisessa) osiossa piti Hannulle sanoa, että eikö se Adamin ja Evan olemus voisi olla jossakin tietoisuuden syntymisen tienoilla."

      Niin, tai oikeastaan, jos etsitään vastausta kysymykseen, milloin on tähän maailmaan tullut Jumalan edessä vastuullinen olento - niin Raamattua voi ehkä lukea niinkin, että se tapahtui samalla, kun tuli tietoisuus/ymmärrys hyvästä ja pahasta...

      Poista